Poslanik AAK

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri izjavio je da djeluje da je Vlada Albina Kurtija bez ikakvog plana u dijalogu, piše Gazeta Express.

"Plan ne nudi obećanja, obaveze i ispunjenje istih. Rečeno je da dijalog nije prioritet, a sada je očito prvi. Nema nikakvih dokumenata o čemu se razgovara. Vidimo samo greške u tehničkom dijalogu od kojih samo Vučić može da imati koristi", izjavio je Tahiri u emisiji "Frontal" na T7.

Govoreći o sastanku predsjednika njegove partije Ramusha Haradinaja i premijera Kurtija, Tahiri je rekao da je naglašeno da je za AAK važna uloga Amerikanaca u dijalogu.

"Za nas je američka uloga izuzetno važna. Sporazum o uzajamnom priznanju Kosova i Srbije izuzetno važan, u okviru Ustava. Tamo gdje SAD nisu bile uključene u početku, posao je odložen i nije završen. Koordinacija je važna jer je EU pokazala nedosljednost“, rekao je Tahiri.

Dodao je da će uloga AAK u procesu dijaloga biti u Skupštini i da će sarađivati u procesu dijaloga u interesu Kosova i radi informacija o toku dijaloga.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta express