...odgovor je dovoljan

Potpredsjednica vlade i ministarka spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz izjavila je da nije svjedočila u Specijalnom sudu, ni prije ni sada, prenosi Reporteri.

"Da ne bih zloupotrebila posjetu kolege, ni ranije ni sada nisam svjedočila, vjerujem da je odgovor dovoljan", rekla je Donika Gërvalla-Schwarz na konferenciji za novinare koju je održala sa hrvatskim kolegom.

Za razliku od današnje izjave, ministarka Gërvalla-Schwarz je prije nekoliko godina izjavila da će biti spremna da svjedoči u Specijalnom sudu kada bude formiran.

"Specijalni sud još uvijek nije institucija kojoj treba da se obrate građani, u okviru mogućnosti koje ja definitivno imam, koliko će oni biti uzeti u obzir to je druga stvar“, rekla je Gërvalla-Schwarz.

Nakon objavljivanja te izjave u medijima, posljednjih dana opoziciona stranka PDK, ali ne i jedina, zahtjevala je smenu ministrke Gërvalle-Schwarz, međutim premijer je stao u njenu odbranu, rekavši da brani i afirmiše oslobodilački rat i OVK.

"Izgleda da je juče krenula kampanja protiv moje zamjenice i ministrke spoljnih poslova, Donike Gërvalle-Schwarz, sa tezom da ona ne poštuje OVK. Zanimljivo je da ta kampanja nije započela kada je Gërvalla-Schwarz bila na našoj izbornoj listi, čak ni kada je imenovana za ministra, već sada kada se vratila iz uspješne posete Briselu“, naveo je Kurti u objavi na Facebooku.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri