Kosovska elektro-korporacija (KEK) oformila je Kancelariju unutrašnje revizije i Odjeljenje za djelovanje na terenu kako bi spriječila izvođenje koruptivnih radnji i propuste u radu zaposlenih.

KEK poziva potrošače da slučajeve prekoračenja ovlašćenja od strane zaposlenih u elektro-korporaciji odmah prijave direkciji.

"Ako naši radnici traže mito, ne čitaju brojilo na mjesečnom nivou, ne dostavljaju račune, potrošači o tome treba da nas izvjeste. KEK neće tolerisati takva eventualna ponašanja od strane svojih radnika, koji mogu zloupotrebiti svoju poziciju, ili mnogo gore, ako učestvuju u nekoj korumpiranoj aktivnosti", navodi se u saopštenju koje je KEK-a.

Potrošači ovakve slučajeve mogu prijaviti na telefon 038/55-66-22 ili putem internet slanjem prigovora na meil adresu auditimimbrendshem@kek-energy.com i auditimimbrendshem@yahoo.com.

KEK se, reagujući zbog, "nerazumijevanja u politici korporacije u vezi sa saniranjem kvarova do kojih dolazi na distributivnoj mreži", oglasio objašnjavajući da se od potrošača ne zahtjeva da plaćaju popravke, već da su dužni jedino da izmiruju račune za utrošenu električnu energiju.

"KEK D.D. je primjetila da u zadnje vrijeme ima nerazumijevanja oko politike korporacije u vezi sa saniranjem kvarova koji se dešavaju na distributivnoj mreži, kao i da ima pritužbi da se radnici u nekim slučajevima nisu ponašali adekvatno. KEK zahtjeva samo plaćanje računa od strane potrošača i nijedno drugo dodatno plaćanje za ove popravke. Kada se dostigne zadovoljavajući nivo plaćanja, onda KEK odmah popravlja specifične kvarove".