Predstavnici Vlade Srbije i Vlade Kosova koji se nađu na regionalnim skupovima, moraće na početku zasjedanja da pročitaju tekst fusnote za koji su se u Briselu dogovorili Borko Stefanović i Edita Tahiri, pišu beogradske  "Večernje Novosti".

Praktično, formulacija da je Kosovo predstavljeno bez prejudiciranja odluke o statusu, na osnovu Rezolucije 1244 i savjetodavnog mišljenja MSP, neće stajati samo kao objašnjenje zvijezdice na pločici Kosova, već će biti i naglas pročitana.

To je zvanična državna instrukcija koju će sljedeće sedmice da usvoje srpski ministri i koja će automatski morati i da se primjenjuje.

Istovremeno, staviće se van snage dosadašnje pravilo Vlade da zvaničnici Srbije napuste regionalne skupove ukoliko na njima sjede i predstavnici Kosova.

Ali, ostaće na snazi instrukcija da Vladini zvaničnici imaju obavezu da i dalje napuštaju skupove koji nisu regionalni, a na njima se pojave predstavnici Kosova. Znači, na zasjedanjima UN-a, OSCE-a, Savjeta Evrope i ostalim organizacijama koje čine predstavnici nezavisnih država, Kosovo neće moći da bude predstavljeno ni sa zvijezdicom.