Sastanak s predsjednikom Thaçijem

Specijalni izaslanik predsjednika SAD Donalda Trumpa za pregovore Srbije i Kosova ambasador Richard Grenell rekao je danas u Prištini da se nada da će se Kosovo i Srbija ubrzo sastati i da će pronaći rješenje, saopšteno je iz kabineta predsjednika Hashima Thaçija.

Grenell je tokom sastanka sa Thaçijem rekao da će sporazum između dvije države biti kamen temeljac za privredni rast i doprineće blagostanju svih građana.
"Predsjednik Thaçi se zahvalio ambasadoru Grenellu na podršci koju su Sjedinjene Američke Države pružale Republici Kosovo u svim periodima. Od 2008. godine nije bilo usmlereno ovoliko pažnje SAD prema Kosovu", rekao je predsednik Thaçi i dodao da to "povećava povjernje i našu vjeru u traženju mirovnog sporazuma sa Srbijom".
Tokom sastanka, kako je saopšteno, Thaçi je rekao da će Kosovo biti konstruktivno u pronalaženju rješenja, koje će otvoriti put razvoju.
"Aktivno učestvovanje SAD u pronalaženju konačnog rješenja između Kosova i Srbije biće određujuće", kazao je kosovski predsjednik.