DUBIOZA JE UČINILA SVOJE

Finansijski problemi u Barceloni već odavno nisu nikakva novost, a kao potvrda tome stižu i slike nastale ispred stadiona Nou Camp.

Na društvenim mrežama su osvanule fotografije na kojima se mogu vidjeti komadi travnjaka Nou Campa koji se prodaju kao suveniri.

Da bi navijači Blaugrane bili sigurni da je to ta trava, u službenim prodavnicama kluba postoji poseban papir ovjeren kod notara kao garancija, tako da navijači mogu da budu sigurni u autentičnost travnjaka.

Njihova se cijena kreće od simboličnih 20 eura, a na internetu se nude veće kvadrate terena, od kojih su neki uokvireni i koštaju i do 420 evropskih novčanica.

Ovo je još jedan od dokaza u kakvoj se finansijskoj dubiozi nalazi katalonski gigant i na šta je primoran raditi da bi u klub stigla kakva-takva zarada.

Zbog radova na svom domu, Barca ove sezone domaće utakmice igra na susjednom stadionu Montjuic koji inače koristi i njihov gradski rival Espanyol.

Nakon četiri ligaška duela španske La lige Barcelona je na diobi treće pozicije sa 10 osvojenih bodova koliko ima i Girona. U narednom kolu će dočekati Betis.