PROMIJENIO STAV

Sudeći po jutros objavljenim informacijama u španskim medijima, Xavi Hernandez bi i u narednoj sezoni trebao s klupe predvoditi ekipu Barcelone, iako je nedavno najavio svoj odlazak.

Javno je Xavi najavio odlazak 27. januara ove godine, nakon debakla Katalonaca protiv Villarreala od 5:3, ali sada se očito predomislio.

Katalonski Sport je najavio da je sada Xavi spreman za ostanak na klupi Barce, a ključni sastanak sa čelnicima kluba obavit će u narednim danima.
  S obzirom da je predsjednik Joan Laporta ranijih sedmica govorio da bi rado zadržao Xavija na poziciji trenera, za očekivati je da se dvije strane lako dogovore o nastavku saradnje.

Pitanje na ovu temu je Xavi dobio i nakon sinoćnjeg poraza Barce u El Clasicu protiv Reala (3:2), ali nije želio odgovoriti.

"Sada nije vrijeme za razgovor o tome", rekao je na konferenciji za novinare.

U nadolazećim danima mora se održati sastanak između Xavija, predsjednika Laporte, potpredsjednika Rafe Yustea i sportskog direktora Deca kako bi se analizirala situacija.

Uprkos eliminaciji u četvrtfinalu Lige prvaka i sezoni bez titule, Xavi je dobio veliku podršku čelnika kluba, a to je nešto što posebno cijeni i što ga je nagnalo da promijeni svoju odluku i najavi veliki preokret u cijeloj priči s Barcelonom.