POTVRDA TRANSFERA

Konačno je ozvaničen transfer koji je dogovoren još prije nekoliko dana, a to je besplatan prelazak Ilkaya Gundogana iz Manchester Cityja u Barcelonu.

Kapiten i jedan od lidera Manchester Cityja u historijskim sezonama na Etihadu, odlučio je nakon trostruke krune sa Građanima napraviti bitnu promjenu u svojoj karijeri i okušati se u španskom nogometu, u dresu Barcelone.

Mnoge je iznenadilo to što je popularni Gundo prešao iz prvaka Evrope u Barcelonu, ali je navodno ta odluka vezana za njegovu suprugu koja je lično željela da porodica preseli u ovaj katalonski grad.

Transfer je od jutros ozvaničen. Prvo je Manchester City na svojim društvenim mrežama objavio fotografije Gundogana kako podiže pehare na Etihadu uz poruku zahvale, da bi tu objavu slijedila i Barcelonina potvrda dovođenja sjajnog njemačkog reprezentativca.

Ovaj veznjak potpisao je ugovor s Barcelonom do 2025. godine. Imat će i opciju produžetka na još jednu godinu. Još uvijek nije poznato koliku će platu Nijemac imati, no zna se da je Barcelona ugradila u ugovor klauzulu od 400 miliona eura, koliko će neki klub morati da izdvoji ukoliko ga želi dovesti.

Uz Barcelonu te Manchester City koji ga je želio zadržati, Gundogan je mogao birati i između Arsenala te brojnih saudijskih klubova koji su ga željeli dovesti.