Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Gramos Agusholli izjavio je da je i pored prepreka i primjedbi, Kosovo pokazalo da promjenom pristupa dijalogu može da dođe do rezultata, prenosi Gazeta Blic.

Reagujući na tvrdnju specijalnog pregovarača EU u procesu dijaloga Kosova i Srbije Miroslava Lajčaka da se dolaskom Albina Kurtija na mjesto premijera promjenio i pristup Kosova konačnom sporazumu sa Srbijom, Agusholli je rekao da su se takođe promenile i okolnosti, ali i ljudi koji vode pregovore, prenosi Gazeta Blic.

„Nadam se da je Lajčakova izjava u pozitivnom kontekstu. U ove četiri godine, Kosovo se suočilo sa mnogim izazovima na međunarodnom planu. Ovaj proces je bio težak, ali koristan, donoseći značajan napredak. Uprkos preprekama i primedbama koje smo naišli na našem putu, dijalog je doveo do liberalizacije viza za građane Kosova i uspješnog rješavanja raznih situacija. S druge strane, bilo je velikih izazova, uključujući nedostatak konstruktivnog doprinosa nekih od supervizora pregovora“, rekao je Agusholli.

On je dijalog Kosova i Srbije ocjenio kao važno dostignuće Kosova.

„Smatram da je ovo važno dostignuće za Kosovo, koje pokazuje našu volju da razvijamo dobrosusjedske odnose i da napredujemo ka stabilnosti i prosperitetu regiona“, zaključio je Agusholli.

Izvor: Kosovo Online/GazetaBlic