VRIJEDI ZNATI

U odvod ne biste trebali izlijevati neke stvari kako se ne bi začepio. Dakle, kako biste spriječili probleme s odvodom nemojte u sudoper bacati ove stvari.

Masnoća i ulje

Kada se mast ili ulje zgrušaju, to može uzrokovati začepljenje cijevi i stoga masnoću i ulje nipošto ne biste trebali izlijevati u odvod.

Kafa

Ako ponekad ostatak kafe izlijete u sudoper, to neće odmah izazvati problem. No, ako to činite svakodnevno, kafa će se nakupiti u cijevi te će doći do začepljenja.

Riža

Ako ste ikada kuhali rižu, onda znate da se ona povećava i širi u vodi. Pokušajte zamisliti što se onda događa u cijevima ako višak riže izlijete u cijevi.

Lijekovi

Ako lijekove bacite u odvod, oni mogu zagaditi otpadne vode. Umjesto toga, možete provjeriti s lokalnom apotekom šta učiniti s lijekovima kojih se želite riješiti.

Proizvodi za čišćenje

Izlijevanjem teških hemikalija, poput izbjeljivača, u odvod dodatno se zagađuje okoliš. Umjesto toga, trebate provjeriti gdje u vašem gradu možete sigurno odložiti opasni otpad iz domaćinstva.

Brašno

Kada kuhate nešto za što vam je potrebno brašno, nipošto nemojte višak brašna bacati u odvod jer to također može uzrokovati začepljenje cijevi. Umjesto toga, višak brašna bacite u smeće.

Ljuske od jaja

Ljuske od jaja ne biste trebali bacati u odvod jer također mogu uzrokovati začepljenje, navodi Real Simple. Umjesto toga, bacite ih u smeće ili u biorazgradivi otpad.