TREBA VAM JEDAN PROIZVOD

Uprkos korištenju omekšivača mnogi su doživjeli da tek oprani veš uopće ne djeluje i ne miriše svježe, razlog za to može biti nakupljena buđ unutar bubnja koju ne vidimo, a to možete jednostavno riješiti korištenjem vodice za ispiranje usta.

Mašinu za pranje veša koristimo svakodnevno, ali s obzirom da je njen zadatak čišćenje, često zaboravimo da je i njoj ponekad potrebno dobro čišćenje. Akumulira buđ i plijesan i lako nam je zanemariti njihovo postojanje jer ih jedva vidimo.

U popularnoj Facebook grupi "Savjeti i trikovi za čišćenje", jedan član je pitao šta drugi korisnici preporučuju da bi očistili svoju mašinu za pranje veša. Mnogi su ponudili kreativne prijedloge, a jedan od odgovora bila je vodica za ispiranje usta.

Vrlo je moguće da je ključ za održavanje čiste mašine za pranje veša ništa drugo do obična vodica za ispiranje usta.

Stranica She Finds navodi da samo pola šolje vodice za ispiranje usta u ciklusu ispiranja može ukloniti buđ i gljivice, a također i učiniti da vaša mašina za pranje veša miriše nevjerovatno.

Isti savjet podijeljen je i na Instagram stranici "Osmeh i orasi", a blogerica Maja kazala je da je upravo ovo trik pomoću kog će odjeća uvijek savršeno mirisati.

"Probala sam kojekave osveživače, ribače, mirišljivače, ali i dalje se osjećao taj neki miris ispod svega, nije bilo svježe", navela je uz video te poručila da su nakon što je isprobala ovaj trik i mašina i odjeća mirisali svježe.