Projektima NBS-a

U organizaciji i po projektima Nove Bošnjačke Stranke, ovih dana su započeli radovi na asfaltiranja dvije ulice u Vitomirici. Ulica u III Reonu se već asfaltira u dužini od 2.300 metara.

"Radovi idu na najbolji mogući način i očekujemo ako vremenske prilike dozvole da će ulica veoma brzo biti završena", rekao je prilikom obilaska Husnija Bešković, predsjednik Nove Bošnjačke Stranke.
Radovi na drugoj ulici je zapravo druga faza džamijske ulice. Prošle godine je asfaltirana dionica od džamije pa do rožajskog puta u dužini od 1.300 metara, a ove godine se nastavlja sa asfaltiranjem još  oko 650 metara. U toku su zemljani radovi a izvođač radova ima obavezu da u roku od 30 dana završi ovaj projekat.
"Realizacijom ova dva kapitalna projekta, pored ostalih manjih projekata, mi ispunjavamo sva naša predizborna obećanja i obećanja koja smo dali našoj zajednici tokom prošle i ove godine. Mi nećemo ostati na ovome, zavisno od zahtjeva koje građani upute prema nama, mi ćemo se maksimalno potruditi da udovoljimo zahtjevima svih naših građana", istakao je Bešković.
Projekat asfaltiranja džamijske ulice u potpunosti finansira Ministarstvo za zajednice i povratak. U ovoj fazi sa 50 hiljada eura, dok je za prvu fazu prošle godine izdvojeno 120 hiljada eura, tako da ukupna vrijednost radova u ovoj ulici iznosi 170 hiljada eura.
Ulica koja se trenutno asfaltira u III Reonu, gdje žive Dacići, Redžematovići, Kojići, Hukići, Adrovići..., je finansirana od strane Ministarstva za infrastrukturu sa 200 hiljada eura.
"Želim naglasiti da od građana nismo tražili apsolutno nikakvu obavezu finansijskog učešća za izvođenje radova u bilo kojem segmentu. To smo radili prošle godine, radimo takođe i ove godine, jer ne želimo da dodatno opteretimo naše građane obzirom da smo upoznati sa finansijskim i porodičnim budžetima i problemima sa kojim se susreću, nego se trudimo da ih maksimalno zaštitimo", rekao je Bešković.
Više fotografija asfaltiranja ulica u Vitomirici možete vidjeti ovdje!