Put je u dužini od 2400 metara

Danas su započeli radovi na asfaltiranju glavnog puta za Planjane. Put dužine od oko 2,4 kilometra biće širine 5 metara, samo će jedna dionica od 500 metara biti širine 4 metra, zaobilaznica preko naselja Golipanci, javljaju iz Odbora sela Planjana

"Predsjednik sela je juče dočekao ministra za Rad i socijalna pitanja, gospodina Nenada Rašića, kao i direktora za Javne službe Opštine Prizren Hasana Hasanija.

Svrha posjete je bila otvaranje ulice koja je nedavno popločana, a koju je finansiralo ministarstvo za Rad i socijalna pitanja, kroz program 'Lijepo Kosovo', a kompletna procedura oko izgradnje bila je popraćena od strane opštinskog direktorijata za Javne službe. Pored toga, bilo je razgovora oko početak realizacije izgradnja glavnog asfaltnog puta sela Planjana.

Nakon jučerasnjih razgovora i uvidom na terenu, zaključeno je da su stvoreni svi uslovi za početak asfaltiranja glavnog puta.

Sve ovo je rezultiralo da je danas izvodač radova 'Drini Copmany', koji je dobio tender od Opštine Prizren,  otpočeo radove. U razgovoru sa predsjednikom sela Alenom Azarijem, predstavnici ove kompanije obrazložili su planove ovog projekta. Rečeno je da će se asfaltirati put u dužini od približno 2400 m, i to oko 1900 m biće širine oko 5 metara (glavni dio puta), kao i 500 m biće širine oko 4 metara (sporedni dio puta), zaobilaznica preko naselja Golipanci. Takođe, rečeno je da će pored asfalta, put posjedovati svu neophodnu infrastrukutru.

Odbor sela Planjana čestita svim mjestanima sela Planjana na dobijenoj investiciji i zahvaljuje se svima koji su doprineli da se ova investicija realizuje, počev od naših predstavnika u lokalnoj Skupštini opštine Prizren, Oruču Karadolamiju i Ermini Jonuzi, direktoru kulture Almiru Saitiju, predsjednici NDS-a Emiliji Redžepi i svim ostalima koji su pomogli", stoji u saopštenju koje potpisuje Alen Azari, predsjednik sela Planjane.