Strahote građana Sarajeva tokom opsade 1992-1995.

Film "Krvavi ples po Šeheru" Avda Huseinovića snimljen je u produkciji Udruženja za zaštitu historijskih vrijednosti BiH HABER.

To je priča o velikim ratnim pobjedama u odbrani grada Sarajeva, kao i o strahotama kroz koje su prošli građani Sarajeva tokom opsade u periodu 1992-1995. godine.

U filmu svjedoče preživjeli akteri o napadu na Policijsku školu Vraca 05.aprila 1992. godine – koji je označio početak agresije na Sarajevo, o dešavanjima ispred Skupštine BiH 05. i 06. aprila 1992. godine kada ginu i prve civilne žrtve u Sarajevu Suada Dilberović i Olga Sučić, o pobjedi nad Šešeljevim paravojnim jedinicama 21. aprila 1992. godine kod slastičarne Palma, o pogibiji sarajevskog heroja Vinka Šamarlića na Hrasnom brdu 08. juna 1992. godine na dva dana prije nego je trebao ponijeti bosansku zastavu na otvaranju Olimpijade u Barseloni, te o jednoj od najslavnijih pobjeda sarajevskih branilaca – bici 11 plavih kod Željinog stadiona.

Ovo je i eksluzivna istraga o učešću ruskih dobrovoljaca u napadima na Sarajevo, a tu je i priča o svirepim zločinima Veselina Batka Vlahovića nad civilnim stanovništvom Grbavice.