Albanski premijer

Albanski premijer Edi Rama na nedavno održanom forumu na Bledskom jezeru nasmijao je političare crnohumornom šalom o predsjedniku Rusije i njegovim odmetnutim vojnim saveznikom koji je u međuvremenu poginuo u padu aviona.

Rama je ispričao vic pred stotinama ljudi među kojima su bili i najviši zvaničnici BiH, Hrvatske, Crne Gore, Kosova, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Kosova…

Rama je upitao sagovornike da li su čuli da Rusija želi ujediniti svoje vremenske zone jer imaju devet sati razlike između dva kraja zemlje.

Zatim je ispričao vic:

- Premijer ide kod Putina i kaže: "Imamo problem. Bila je moja porodica na odmoru, zvao sam ih da im poželim laku noć, ali kod njih je već bilo jutro. Zvao sam Olafa Scholza da mu čestitam rođendan, ali je rekao da će to biti sljedećeg dana. Zvao sam Xi Jinpinga da mu poželim sretnu Novu godinu, ali on mi je rekao da je još stara godina".

Putin odgovara: "Da, i meni se to desilo. Pozvao sam Prigožinovu porodicu da izrazim saučešće, ali avion još nije bio poletio" - ispričao je Edi Rama.

Pogledajte kako je to izgledalo i kakvu je reakciju izazvao.

Faktor