Uvjerena sam!

Bivša ministarka spoljnih poslova u Vladi Kosova Meliza Haradinaj-Stublla boravi u Ukrajini odakle je poručila da je uvjerena da prijateljstvo Kosova i Ukrajine "ima potencijal da oslabi Putinovu kontrolu".

Haradinaj-Stubllu je pozvao glavni rabin Ukrajine Moshe Azmana da učestvuje na otvaranju podzemnog skloništa u naselju izraelske zajednice Anatevka.

"U Kijevu, Ukrajina, u svojstvu bivšeg ministra spoljnih poslova Republike Kosovo, na poziv glavnog rabina Ukrajine gospodina Moshea Azmana, da učestvuje u inauguraciji podzemnog skloništa u naselju izraelske zajednice 'Anatevka'. Imala sam čast da se obratim prisutnima, zajedno sa bivšom predsednicom Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, na skupu na kome su učestvovali visoki zvaničnici Vlade i vojske Ukrajine, ministri, poslanici, lideri svih verskih zajednica", navela je ona na Facebooku.

Dodala je da je istakla da "narod Kosova stoji uz narod Ukrajine upravo zato što oseća veliku težinu borbe za slobodu i demokratiju pred Putinovim beskrajnim varvarstvom".

"Podvukla sam činjenicu da se Kosovo, kao i Ukrajina, suočava i uspješno odoleva malignim ambicijama Rusije na Zapadnom Balkanu, pretvarajući tako naše zemlje u štit od širenja ruskog uticaja i stvarajući kritične granice za evropsku i transatlantsku bezbednost. Izrazila sam uvjerenje da prijateljstvo Kosova i Ukrajine ima veliki potencijal da oslabi Putinovu kontrolu u našim regionima, stvarajući put ka zajedničkoj budućnosti unutar Evropske unije i Natoa. Za hrabri narod Ukrajine i naše zajedničke saveznike", navela je Haradinaj-Stublla.

Izvor: Kosovo Online