Otmičari uhapšeni tokom primopredaje novca

Kako su dvojica razbojnika u Raški kidnapovala čovjeka sa Kosova. Paskollija držali u Aranđelovcu, lisice stavljene u Beogradu

Zajedničkim radom policija u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu rasvjetljena je otmica pedesetogodišnjeg Albanca s Kosova, kako beogradske “Novosti” saznaju, a uhapšene su dvije osobe tokom primopredaje novca u jednom poznatom restoranu u Beogradu.
 
Shaqir Paskolli (50) i dvojica osumnjičenih za otmicu, uhapšeni Zoran J. (48) iz Kuršumlije i Ivan S. (43) iz Beograda, u Raški su se našli, kako nezvanično saznaje list, zbog kupoprodaje zemljišta na Kosovu. Međutim, 17. aprila njih dvojica su, kako se sumnja, Paskollija oteli i zatočili u jednoj kući kod Aranđelovca.

- Držali su ga u jednoj vikendici, a primopredaja novca trebalo je da se dogodi u Beogradu. Njih dvojica su tražili 100.000 eura da bi oslobodili Albanca - saznaje list od izvora bliskog istrazi.

Novac je trebalo da im donese Paskollijev poslovni partner iz Beograda. Dogovor je navodno bio da se sastanu u jednom popularnom prestoničkom lokalu, kako bi platio otkup za Paskollija.

Ipak, prilikom primopredaje novca policija je uhapsila osumnjičene. Kako nezvaničn saznaje list, Ivan S. je odranije poznat policiji i iza njega je više krivičnih prijava zbog krađa i razbojništava. Njegova vikendica je bila mjesto gdje su držali Shaqira Paskollija, i policija je pretresla cio taj objekat.



- U pretresu vikendice I. S. pronađeni su pištolj, lovački karabin i 16 komada municije, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija - naveli su u nedjelju iz MUP.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, poslije čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.