Olsi Rama, target organizovane medijske harange

Aleksandar Vučić, srpski premijer, i Edi Rama, albanski premijer trebalo bi da se, kao kolege, sretnu 22. oktobra u Beogradu; obojica imaju braću, jedan se zove Andrej, drugi Olsi. Andrej je prije tri sedmice bio žrtva torture ovdašnje Žandarmerije; Olsi je u utorak prije ponoći postao omiljeni zlikovac pomahnitalo-medijske Srbije. Ali, da li je baš sve tako kako su nam poručili?

Pod nadnaslovom "Najnovija vijest" i uputstvom "Hitno", ali "Ekskluzivno", gotovo sav medijski shit from Serbia – od Blica, preko Kurira i Informera, do Večernjih novosti i grčkolikog B92 – otkriva zastrašujuću vijest: Olsi Rama, brat Edija Rame, lično je izazvao incident tako što je preko daljinske komande upravljavao bespilotnom mikro-letilicom ("drone") koja je nosila zastavu Veliku Albanije uz fotografije historijskih ličnosti Ismaila Qemaila i Ise Boletinia i napis "Autochtonous". Sve je to javno, bestidno i surovo radio Olsi Rama iz prepune VIP lože na Stadionu JNA – pišu "Blic" i ostali; mahniti "Kurir" ima i malu vijest zastrašujućeg naslova "Snimljen kako pilotira" gdje piše: "Kako smo saznali, postoji i video-snimak na kome se vidi kako Rama upravlja letjelicom. On je odmah zatvoren u loži broj 12, na zapadnoj tribini stadiona Partizana, a zatim i uhapšen. Od pouzdanih izvora saznajemo da je jedna osoba viđena na kupoli Svetog Đorđa pustila letjelicu. Na kupoli su ostali kanapi, kojima je dron bio vezan. Ovaj akter je uspeo da pobjegne, kad je brat albanskog premijera preuzeo kontrolu nad dronom koji nosi zastavu". Ima još iz ludog "Kurira": "Na zastavi se nalazi i logo albanskih hakera, koji su tokom večeri napadali sajt ’Kurira’, pa je više nego jasno da je sve precizno izrežirano", dojavljuje Kurir, ne objašnjavajući zašto se ne emituje taj navodni video-snimak, niti ko je vlasnik tog snimka, ne ulazeći u detalje kako je moguće da se spram "utakmice visokog rizika" neko popne na Crkvu, stotinjak metara od stadiona, pa onda naglo "pobjegne", kao da nije bilo policije ili agenata ili Službe uopšte. A bilo ih je u četvorocifrenim količinama.   
Onda je "Blic" ekskluzivno javio da je Olsi Rama uhapšen i odveden u MUP. "Kurir" sa oduševljenjem javlja: "Predstavlja se kao Olsi Rama, brat Edije Rame, premijera Albanije, i pokazuje američki pasoš policiji. Najvjerovatnije je on upravljao letjelicom – rekli su nam iz Fudbalskog saveza Srbije“. "Blic" dodaje: "Rekao je policiji: imam američki pasoš i ništa mi ne možete".  
Istina je sljedeća; izvori e-novina iz čuvene VIP lože na Stadionu JNA potvrdili su nam da je Olsi Rama posjedovao fotoaparat s kamerom kojim je snimao detalje sa utkamice; kad je policija stigla, kod njega su našli pomenuti fotoaparat s kamerom  i – ništa više. Olsi Rama nije bio uhapšen; preciznije, bio je blokiran – dok je izvršen pretres, bez rezultata. Nigdje nije nađen daljinac za dron/drone, nigdje ništa sumnjivo nije otkriveno.
Blokiranje Olsija Rame trajalo je oko 40 minuta; potom je sa stadiona prebačen u službeno vozilo koje ga je odvezlo na aerodrom "Nikola Tesla". Ali, "Blic" ne bi bio "Blic" kad ne bi otkrio da je Olsi Rama pušten jer nije mogao da mu se "obezbjedi branilac zbog štrajka advokata". Ako ispravno razumijemo glavnog urednika "Blica", čestitog Veselina Simonovića – svako tko je počinio bilo kakav zločin te mračne dronovske noći bio bi pušten na slobodu, jer su advokati u štrajku! Ne mogu sebi da oprostim što ne iskoristih tu priliku da se obračunam sa ovim jebanim pilotima koji me ubiše dnevnim preletima nad Beogradom; Kill ’em All, rekli bi momci iz Metallica drona, shvatajući kroz šta prolazim čitajući kroz nepojamnu buku srpsko bratstvo & novinstvo, uz alibi-štrajk advokata.  
Po povratku u Tiranu, Olsi Rama je rekao: "Nemam ništa sa letjelicom... ne razumijem odakle je došla ta priča. Potpune su spekulacije da sam organizovao incident i upravljao letjelicom. Nisam ni hapšen, niti privođen. Kada se incident dogodio, situacija je postala haotična, policajci su pregledali sve. Pokazao sam im američki pasoš i kameru. To je trajalo svega nekoliko minuta".
Budući da ne postoji logičan odgovor na pitanje zašto bi Olsi Rama minirao posjetu svog brata Beogradu, možda je ipak vrijeme da se vratimo "Kuriru" koji otkriva "Tri letilice nad Beogradom": "Gotovo nevjerovatno i filmski zvuči kako su Albanci uspjeli da organizuju i izrežiraju cijeli napad na Beograd. Jedan je bio lociran na Trgu Republike, za jedan još nije ustanovljeno gdje se nalazio, dok je treći pao na stadion Partizana i izazvao prekid utakmice".
Albanska letjelica/drone na Trgu Republike pred hiljadama ljudi?
A srpska policija slijepa?
Nije slijepa: tokom prekida utakmice, neidentifikovana lica koja su se predstavljala kao "pripadnici bezbjednosti Srbije" ušla su u svlačionicu albanske reprezentacije zahtjevajući pretres njihovih ormarića i torbi; kad su albanski igrači počeli da ih kamerama snimaju, naglo su otišli i nestali.
I sve se neko zgodno namjestilo da se preko brata optuži Premijer; zvuči vrlo poznato. Sad nije Žandarmerija, sad je bespilotna letjelica; sad nije gay-parada nego dolazak Edija Rame u Beograd; sad nije tortura nego provokacija; i sve to uoči dolaska voljenog Putina.
Odmetnutim dijelovima ove države odgovara da se Albanija ima smatrati neprijateljom, a Rusija zaštitnicom; govori o tome ćutanje svih onih koji bi o ovome morali nešto da kažu – gdje su saopštenja MUP, BIA ili Vlade Srbije?
Pa da vidimo uz dokaze i "Kurirov" video snimak navodnog pilotiranja: tko je smjestio Zeki Rodžeru? Histerija je retko spontana; ona je organizovana, planirana i izvedena, paralelno, na čitavom potezu frontova. Albanac na vrhu Crkve? Svještenik koji je otkrio konopac? Ramin brat koji dronira Srbiju? Blic koji sve zna unapred? Kurir koji otkriva tri letjelice? FSS koji se predstavlja kao FBI?
Ništa, rekli bi u X-Files, nije slučajno. Posebno u Srbiji, gdje je slučaj – pravilo. Ne vjeruj nikome!