Garantujem Albancima...

Jedan od lidera opozicije u Albanije Sali Berisha izjavio je da je aktuelni albanski premijer Edi Rama "sluga predsjednika Srbije Aleksandra Vučića", te da njih dvojica imaju samo jedan cilj - "da podjele Kosovo po srpskom apetitu", prenosi Reporteri.

"Garantujem Albancima da će Edi Rama nastaviti kao Vučićev nasljednik. Svakog dana i svake nedjelje i mjeseca, imamo napore da se realizuje njihov projekat podjele Kosova. Imaju jedan i samo jedan cilj, podjelu Kosova, po srpskim apetitima. Po projektima Srbije", rekao je Berisha u albanskom parlamentu, gdje se na vanrednoj sjednici raspravljalo o Kosovu i Banjskoj.

Berisha je dodao da je s obzirom na to "da nije uspio da promjeni granice", Rama prešao na "Otvoreni Balkan" zajedno sa Vučićem.

"Predstavio je mapu bez Kosova. Dakle, istina je da smo već 10 godina na suprotnim pozicijama", dodao je Berisha.

Što se tiče Raminog govora u Skupštini, Berisha je rekao da je "napisan od riječi do riječi u Beogradu".

"Govor koji je pročitao ovdje pred vama je govor napisan u kabinetu Aleksandra Vučića. Ovaj govor je imao glavnu svrhu uoči samita Berlinskog procesa u Tirani da premijera Kosova prikaže kao đavola sa zvonom. To je trebalo da zaštiti njegovog šefa - Aleksandra Vučića", rekao je Berisha.

Obraćajući se Rami, Berisha je dalje dodao da je "ideologija premijera Albanije izdajnička".

"Vaša ideologija je izdajnička, ideologija lopova, razbojnička. Vaša ideologija je sva na štetu Kosova", rekao je Berisha.

Berisha je ustvrdio da je Rama temu promena granica otvorio pri prvom susretu sa Vučićem.

"Od tada je održano 13 sastanaka. Na dnevnom redu je bilo samo jedno pitanje, podjela Kosova", rekao je Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri