Bivši diplomata

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hoxhaj ocjenio je da se glavni pregovarač Kosova u dijalogu Kosova i Srbije, izjavom da Kosovo mora biti spremno za rat, proglasio neuspjelim pregovaračem.

"Transformacija spoljne politike Kosova kao mehanizma da se ništa ne čini, učinila je da se Kosovo na međunarodnom planu pojavi kao kuća od kartona, u kojoj svaki čas može izbiti rat, što više pokazuje lični profil političkih avanturista koji danas vode Kosovo, nedostatak znanja o međunarodnoj komunikaciji i arogancija kao način da sakriju svoju psihičku slabost", naveo je Hoxhaj na Facebooku.

Kako je dodao, Besnik Bislimi je tipičan primjer neukog političara koji je vođen željom da pokaže da nešto radi, nesvijestan odgovornosti i izgubljen u vremenu i prostoru.

"Potpredsjednik Vlade Besnik Bislimi je tipičan primjer neukog političara koji miješa smisao političke pozicije sa osjetljivošću veze sa javnošću u trenutku dok se u ukrajinskim medijima navodi da moraju biti spremni za rat. Kada pregovarač ne uspije, on govori o ratu. Ovakvom izjavom Besnik Bislimi se proglasio neuspjelim pregovaračem", naveo je Hoxhaj.

Zamjenik premijera Besnik Bislimi ocjenio je da je bezbjednosna situacija na sjeveru Kosova krhka, naročito poslije događaja u Banjskoj u septembru prošle godine i istakao da Kosovo mora da bude spremno za rat.

Izvor: Kosovo Online