Pokazuje naivnost!

Bivši ambasador Kosova u Bugarskoj Edon Cana izjavio je da je formiranje Zajednice srpskih opština uslov za članstvo u Savjetu Evrope, ali da premijer Albin Kurti ili pokazuje naivnost ili manipuliše kada tvrdi da to nije uslov iz izvještaja specijalnog izvestioca za Kosovo Dore Bakoyannis, prenosi Klan Kosova.

"Kurtijeva izjava pokazuje ili naivnost ili namjernu manipulaciju. U izvještaju Dore Bakoyannis se kaže da treba preduzeti korake u vezi sa ZSO, to nije iznenađenje. Ali, čak i nakon objavljivanja izvještaja, predstavnici vlade su odlučili da nas dezinformišu ili nisu u mogućnosti da pročitaju diplomatske poruke koje su veoma jasne", rekao je Cana.

On je ocjenio da Kurti ili ne razumije ili namjerno dezinformiše javnost tako što sprovodi "pregovaračku diplomatiju".

"Kurti je svu diplomatiju postavio u okvire - šta on traži i čime uslovljava druge. Na kraju krajeva, sve odluke koje su donete su rezultat pregovora. To je Kurtijeva pregovaračka diplomatija. Isto važi i za odluku o manastiru Visoki Dečani. Dakle, Kurti ili ne razumije ili namjerno dezinformiše jer ne može da postavlja uslove niti da kaže drugim zemljama", rekao je Cana.

Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova