Policija u Albaniji uhapsila je člana Pokreta Samoopredjeljenje i odbornika te stranke u Skupštini Prištine Besnika Mujecija pod sumnjom za prodaju i trgovinu narkoticima u Albaniji, a u toj policijskoj akciji zaplenjeni su narkotici u vrijednosti od skoro pola miliona eura, prenosi Albanian post.

Mujeci je, kako se navodi, bio dio kriminalne grupe koja je prevozila narkotike u Albaniju.

Albanska policija je saopštila da su "uhapšeni locirani sa sumnjivom pošiljkom narkotika u kojoj se nalazilo 11.300 tableta ekstazi", tržišne vrijednosti oko 400.000 eura, prenosi Albanian post.

Kako je navedeno na zvaničnom Facebook profilu albanske policije tokom akcije uhapšeni su Mithat Ramadani (30) i Besnik Mujeci (40) godina, obojica iz Prištine i Kalem Picari (24), Ambra Miftari (28) i Danijel Avdija (26) sa prebivalištem u Tirani.


Besnik Mujeci i Xhelal Sveçla - Facebook/Periskopi

Albanska policija je saopštila i da je istraga pokazala da su pomenute osobe, koristeći turističku sezonu i pojačan sobraćajni promet, pošiljke slali preko autobuskih linija Priština-Tirana.

"Nakon što su pošiljke stizale u Tiranu, iznajmljenim automobilima su transportovane po Tirani i u druge gradove, uglavnom na obali Albanije", naveli su iz policije.

Izvor: Kosovo Online/Albanian post