SRAMOTNO

Srbijanski tabloidi su bh. glumca Feđu Štukana proglasili muslimanskim ekstremistom zato što je prije nekoliko dana učestvovao u protestima "Srbija protiv nasilja" u Beogradu.

On je na svom Instagram profilu objavio snimak s protesta, a bio je u društvu voditelja Zorana Kesića.

"Možda završimo situaciju u Srbiji", rekao je. Kesić se na to nasmijao i poslao pozdrav iz Beograda.

Portal politika.rs zatim je objavio sramotan članak s naslovom "Muslimanski ekstremista na protestu opozicije pozvao na nasilje i predložio subverzivne akcije".

"Ovom pokušaju pokretanja obojene revolucije, po običaju, prisustvovali su i pojedinci iz Hrvatske, ali je za razliku od prošlog puta opozicija otišla i korak dalje, tako da je zajedno s ostalim 'gostima' jučer šetao i muslimanski ekstremista, zločinac i kriminalac, nekadašnji narkoman, koji je u međuvremenu postao i glumac - Feđa Štukan", između ostalog je navedeno.
 
Informer.rs jučer je objavio tekst s naslovom "Snajperista iz Sarajeva savjetuje hejterima da budu agresivniji! Muslimanski ekstremista poziva na nasilje u Beogradu".

"Na početku rata u BiH 1992. godine pristupio je specijalnim jedinicama Armije BiH. Štukan je poznat po tome što se hvalio kako je učestvovao u ratu kao snajperista. On je početak rata dočekao punoletan pa se odmah prijavio u Zelene beretke. Prebacio se potom u policiju gdje su radili 'sve poznate akcije na ratištima oko grada: Poljine, Stup, Azići, Trebević i da su sve obišli u najgorim momentima'", napisano je.

Hajka Vučićevih tabloida na glumce koji podržavaju proteste "Srbija protiv nasilja" i dalje se nastavlja. Podsjećamo, glumici Tamara Dragičević i njena djeca dobili su prijetnje smrću. Njen suprug, glumac Petar Benčina je za portal Nova.rs izjavio da je slučaj prijavljen, ali da policija ne reaguje.