Albanija

Uhapšeni Rusi i Ukrajinac koji su juče pokušali da uđu u fabriku za preradu oružja Gramš u Albaniji, na saslušanju su kazali da su u Vojnom komitetu pokušavali da naprave fotografije za svoj blog na kojem uglavnom objavljuju fotografije bivših vojnih baza Sovjetskog saveza, prenosi Reporteri.

Kako prenosi ovaj medij, riječ je o 33-godišnjoj Svetlani Timofojevoj, 23-godišnjem Mihajlu Zorinu sa ruskom pasošima i mladiću iz Ukrajine čiji identitet nije otkriven.

Oni su osumnjičeni za špijunažu, a na saslušanju u albanskoj policiji rekli su da su fotografi i da imaju blog stranicu na kojoj uglavnom objavljuju fotografije i video zapise bivših vojnih baza Sovjetskog Saveza.

Kažu da su uglavnom fotografisali vojne terene koje su napuštene i koje država više ne koristi. Fotografisali su i podzemne bunkere i tunele, kao i fabričke lokacije i napuštene teritorije.

Gramši policija je obavejstila da istražna grupa, pod rukovodstvom Tužilaštva sudskog okruga Elbasan, nastavlja rad na rasvjetljavanju okolnosti događaja i njegove pravne dokumentacije i da je Odjeljenje kriminalističke policije i Uprava za borbu protiv terorizma za ovaj događaj angažovala Državnu policiju.