Želi dobiti na vremenu

Predsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) u Prizrenu, Ramadan Muja nema namjeru da se preda u izbornoj utrci za predsjednika ogranka PDK. On lobira kod članova Upravnog vijeća da na anrednim izborima mu daju povjerenje da zadrži još jedan mandat poziciju koju sada ima od vremena kada je ostavku dao bivši predsjednik PDK-au Prizrenu, Zafir Berisha.

Muja je na izbornoj skupštini PDK-a dobio samo oko 30 glasova manje od svog protivkandidata, Naita Hasanija.

Ovaj rezultat glasanja nije ga razočarao da nastavi utrku za mjesto predsjednika PDK u Prizrenu. "Muja se sastaje s članovima Upravnog vijeća. U potrazi je za još jednim mandatom", rekao je izvor portala "PrizrenPress".
 
Predsjednik Muja nije najavio svoju kandidaturu za predsjednika PDK u Prizrenu. On nikada nije prihvatio javno govoriti o tome, iako je na kraju godine, umjesto predstavljanja svog rada kao gradonačelnika Prizrena, govorio samo o ulozi PDK-a.
 
Izbori u PDK u Prizrenu predviđeni su da budu održani krajem prošle godine. I iako su se trebali održati u prvom nedjelji ove godine, oni su opet odgođeni na neodređeno vrijeme.
 
Prema Statutu PDK, predsjednik ogranka, dužan je nakon Izborne skupštine odrediti dan izbora za predsjedništvo i predsjednika. Statut ne određuje vrijeme održavanja tih izbora.
 
Muja koristi ovu prazninu u statutu partije. Izbori PDK-a u Prizrenu su se odgodili na zahtjev predsjednika PDK-a, Hashima Thaçija, ali i samog Muje. "On želi dobiti na vremenu".
 
Glasnogovonik PDK-a, Samir Hoxha u međuvremenu kaže da još uvijek nije određen datum održavanja izbora. "Vjerujem da će se sljedeće sedmice završiti i ovaj posao", rekao je Hoxha.