Prekoračenje ovlašćenja

Sedat Ramadani, narednik Jedinice za brzo reagovanje u regionu Prizrena, policajac je kojeg je danas suspendovao Policijski inspektorat Kosova, saznaje onlajn list Reporteri.net.

Suspenzija mu je uslijedila nakon što je navodno pretukao građanina, prekoračivši policijska ovlaštenja.

Čak je i Policijski inspektorat Kosova, ali bez navođenja imena, potvrdio da je u petak ujutro u područnoj kancelariji Policijskog inspektorata Kosova u Prizrenu podneta prijava od strane građanina koji se žalio na prekoračenje policijskih ovlašćenja prilikom upotrebe sile od strane policijskog službenika.

PIK je saopštila da se incident dogodio juče uveče kada je policija prvi put privela građanina/pritužioca zbog prekršaja u gradu Prizrenu.

“Nakon izdavanja dvije prekršajne karte, građanin je sproveden u policijsku stanicu u Prizrenu. Nakon inicijalnih konsultacija sa nadležnim tužiocem, istražitelji Policijskog inspektorata Kosova su se angažovali preduzimanjem konkretnih istražnih radnji izlaskom na lice mjesta i dobili ljekarske izvještaje o prirodi tjelesnih povreda podnosioca žalbe“, saopšteno je iz PIK-a.

„Dok je istraga u toku protiv policijskog narednika (narednika Jedinice za brzo reagovanje u Prizrenu), PIK je, na osnovu zakonskih ovlašćenja, preporučio Policiji Kosova njegovu suspenziju zbog sumnje da je prekoračio ovlašćenja policije prilikom upotrebe sile. Očekuje se da istražitelji PIK-a u stalnim konsultacijama sa nadležnim tužiocem preduzmu i druge istražne radnje u vezi sa ovim slučajem kako bi se razjasnile okolnosti ovog incidenta“, navodi se u saopštenju PIK-a.