Za nedjelju dana

Policija u Prizrenu za nedjelju dana izrekla je 51 kaznu pješacima koji nisu poštovali saobraćajna pravila, prelazeći put na mjestima gdje im to nije dozvoljeno, piše Reporteri.net.

Takođe u saopštenju se navodi da je izrečeno 68 kazni za vozače koji nisu dali prednost pješacima.

Kako stoji u saopštenju Regionalne policijske uprava u Prizrenu, policijska stanica u Prizrenu, ostvarila je ciljeve u vezi sa sprovođenjem Operativnog plana.

"Regionalna policijska uprava u Prizrenu, policijska stanica u Prizrenu, ostvarila je ciljeve u vezi sa sprovođenjem Operativnog plana „Pješaci 26.02.2024-31.03.2024“, profesionalno radeći na regulisanju i kontroli saobraćaja u prevenciji nezgoda, bilo kroz operativne planove, bilo putem informacija koje dobija od građana zemlje o raznim prestupnicima na putevima. U gradu Prizrenu intezivno se nastavljaju pravni postupci za kršenje saobraćajnih propisa, a od 26.02.2024. do 31.03.2024. godine izdato je ukupno 119 rješenja od strane policijskih jedinica:

• 51 odluka – Za pješake koji nisu poštovali saobraćajna pravila, odnosno prijelaze kolovoz na mjestima gdje prelazak nije dozvoljen;

• 68 Odluka - Protiv vozača koji ne daju prednost pješaku koji se nalazi na prijelazu ili ulazi na njega.

Policija ovom prilikom apeluje na građane da budu maksimalno oprezni tokom vožnje na putu, uz poštovanje zakona, pravila i saobraćajnih znakova kako bi se stvorilo bezbjedno okruženje za sve."