Poslanik Samoopredjeljenja

Poslanik Skupštine Kosova iz redova Samoopredjeljenja Rexhep Seljimi ocjenio je da najveća opasnost Kosovu prijeti od Srbije, jer kako je rekao, iz nje dolaze organizovani kriminal, korupcija i terorizam.

U intervjuu za prištinsku televiziju KTV, Selimi je zatražio da se pod hitno povećaju bezbjednosni kapaciteti Kosova prenosi blic.rs.
- Srbija je u prednosti. Vidimo sjever i srpske enklave. Mi ni Čaglavicu ni Gračanicu ne kontrolišemo. MUP Kosova nema pod kontrolom ni pripadnike Policije Kosova na sjeveru - kazao je Selimi.
On je kao primjer naveo da su članove parlamentarne grupe za nadgledanje rada službi bezbjednosti, koji su išli u posjetu sjeveru Kosova, u južnom dijelu preuzeli pripadnici policije sa sjevera, jer se "pripadnicima policije sa juga ne dozvoljava da pređu u sjeverni dio".
Selimi smatra da je situacija na Kosovu "slučajno mirna", a ne zbog toga što situaciju kontroliše policija.
- Policija Kosova nije bila u stanju da uhapsi jednog srpskog zvaničnika (Marka) Đurića. Onemogućili su vam hapšenje. Poslije toga taj isti zvaničnik kaže: 'Takozvana policija je pokušala da me uhapsi, ali bez uspjeha'. S druge strane, direktora policije za Mitrovicu hapsi policija Srbije. Kako vas, kao Vladu, nije sramota - kazao je Selimi.
Prema njegovoj ocjeni, opozicija ne može da snosi odgovornost za bezbjednosnu situaciju, već je to stanje posljedica činjenice da je Kosovo "najkorumpiranija zemlja".
- Vi nas optužujete da dovodimo u opasnost bezbjednost bacanjem suzavca, dok smo mi najkorumpiranija zemlja. Zemlja gdje cvjetaju prostitucija i organizovani kriminal. I vi nas optužujete zbog suzavca - kazao je Selimi.
On je najnovija hapšenja članova pokreta Samoopredjeljenje zbog napada suzavcem u Skupštini Kosova, ocjenio montiranim slučajem.