Među 20 uhapšenih

Među 20 uhapšenih zbog sumnje na teroristički napad juče u Podgorici, na dan parlamentarnih izbora, 6 ljudi je iz sjeverne Mitrovice, obavještavaju izbori bliski Kosova press.

Oni su u subotu ušli sa Kosova na teritoriju Crne Gore, gdje su planirali terorističke napade.
Prema istom izvoru uhapšeni su; Stefan Velimirović (1991), Bojan Kovačević (1976), Vladimir Božović (1995), Goran Kovačević (1999) , Luka Đorđević (1998), svi iz Mitrovice kao i Nikola Đorđević (1995) iz Zubinog Potoka, prenosi portal "Kossev.info".
"Ova naoružana grupa koju predvodi bivši šef srpske žandarmerije Bratislav Dikić planirala je terorističke napade na dan izbora, sa ciljem preuzimanja vlasti silom, uključujući i otmicu aktuelnog premijera Crne Gore, Mila Đukanovića," rekao je izvor.
Izvor je dalje dodao da je dio ove grupe, lojalan politici Srbije prema Kosovu, utočište našao na sjeveru, uz podršku radikalnih pro-ruskih elemanata. Oni su intenzivno obučavani tokom septembra i oktobra za terorističke akte. 
Bratislav Dikić, bivši šef srpske žandarmerije umješao se u srpske izbore na Kosovu, održane u novembru 2013. On je tada bio optužen od strane opozicionih partija da je postavljao eksplozive u nekoliko biračkih mjesta kako bi se zaustavili izbori.