Kadri Veseli u zvaničnoj posjeti Vašingtonu

Predsjednik Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veseli, tokom njegove zvanične posjete Vašingtonu, pored individualnih sastanaka koje je imao sa senatorima i kongresmenima i drugim zvaničnicima u Senatu i Kongresu, sastao se, takođe, sa grupom senatora koju je predvodio John Boozman.

U saopštenju se navodi da su senatori bili iz različitih komiteta i oblasti, dok ih je Veseli informisao o najnovijim dešavanjima na Kosovu, piše portal "Koha", prenosi Kossev.info.

Takođe, Veseli je imao i poseban sastanak sa grupom kongresmena na čelu sa kongresmenom Robertom Aderholdom.

Tokom oba sastanka, Veseli je iskoristio priliku da se zahvali senatorima i kongresmenima za podršku i veliko prijateljstvo koje pružaju Kosovu. Takođe, na ovim sastancima razgovaralo se o mogućnostima da se ta podrška nastavi, ali i da se proširi u pojedinim oblastima, posebno u ekonomskom razvoju i evroatlantskim integracijama Kosova.

Poseban sastanak Veseli je imao sa senatorkom Iowe, Joni Ernst, sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj saradnji ove države sa Kosovom, a u interesu rasta i produbljivanja saradnje. Na sastanku je razgovarano o doprinosu institucija za transformaciju Bezbjednosnih snaga Kosova u oružane snage, kao i ekonomskoj saradanji između Kosova i Iowe.