Desetine službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Kosova otputovao je jučer u Albaniju, zbog navodne pripreme Zakona o azilu, prenosi portal "lajmi.net".

Portal saznaje da je ukupno 28 osoba, a ovo se prečesto događa u posljednjih nekoliko godina u ovom ministarstvu.

Izvori portala "Lajmi.net" unutar MUP-a su rekli da su oni otišli u Durs pod izgovorom da pripremaju zakone i akte, ali ustvari to rade kako bi pokupili dnevnice, a kao što je poznato ovo se sve može uraditi u bilo kojem hotelu ili rekreativnom centru u zemlji.

Jednostavnom računicom proizilazi da dnevnice za 28 osoba puta dva dana proizilazi da se trebaju isplatiti dnevnice kao za 56 osoba.

Dodajući ovome da je dnevnica za jednu osobu 51 euro, možete sami proračunati koliko će to koštati budžet Kosova i koliko će to "udariti" po džepu poreske obveznike, a plus treba ovome dodati i troškove za hranu i smještaj.

"Mogu ići bilo gdje na Kosovu da se sastanu i pripreme podzakonske akte, zakone i sve ostalo, ali oni biraju da odlaze u inostranstvo, uvijek s jedinim ciljem na pameti - kako izvući dnevnice", objašnjava izvor.

Portal "Lajmi.net" je pokušao kontaktirati direktorku kancelarije za medije u MUP-u, Rroksanu Qarri ali je to bilo nemoguće. Ona je isključila telefon.