Bomba ispred zgrade “Vampiruše”

U sjevernom dijelu Mitrovice, ispred zgrade "Vampiruša", u eksploziji koja se dogodila rano jutros, oštećeno je osam civilnih vozila i četiri izloga od lokala, a popucala su i stakla na prizemlju zgrade. Prema izjavama stanara ove zgrade, eksplozija se dogodila između tri i četiri časova poslije ponoći, što su potvrdile i policijske patrole, koje su eksploziju čule u 03:20, piše portal “Kossev”.

Policija je potvrdila da je bačena ručna bomba. Pola sata poslije ponoći, u sjevernoj Mitrovici je, takođe, odjeknula i snažna pucnjava iz vatrenog oružja, koja je trajala nekoliko sekundi.

"Jutros u 03:20, policijske patrole koje su se nalazile na terenu čule su detonaciju. Iste su odmah krenule u pretragu terena i utvrdile da je bačena eksplozivna naprava u ulici Kralja Petra, tačnije, u blizini zgrade Vampiruša. Tom prilikom povređenih nije bilo, ali je nastala materijalna šteta na osam vozila, a oštećena su i četiri izloga na lokalima koji se nalaze u prizemlju te zgrade," potvrdio je za KoSSev, šef operative regionalne direkcije sjever Kosovske policije, Željko Bojić.



Obavljen je uviđaj i otvorena istraga.

Bojić istovremeno nije imao informacija o pucnjavi koja se dogodila, takođe u sjevernoj Mitrovici, noćas, pola sata poslije ponoći.