Policija sprovodi intenzivnu istragu

Četiri službena vozila više kosovskih institucija zapaljena su kasno sinoć, saopšteno je iz Kosovske policije. Zapaljeni automobili bili su u vlasništvu Apelacionog suda u Prizrenu, Osnovnog tužilaštva u Gnjilanu, Suda za prekšaje u Peći, kao i kosovske poreske administracije u Južnoj Mitrovici.

Kako se navodi u dvadesetčetvoročasovnom izvještaju kosovske policije, prvo je, nešto prije 23 časa, u Prizrenu zapaljeno službeno vozilo Apelacionog suda, da bi, nakon petnaest minuta, u Peći izgorjelo vozilo na parkingu ispred Suda za prekšaje, prenosi portal "Kossev.info.".

Nedugo zatim, oko 23:35, u Gnjilanu je zapaljeno službeno vozilo Osnovnog tužilaštva, a potom, par minuta nakon ponoći, u Južnoj Mitrovici izgorjelo je vozilo kosovske poreske administracije, na parkingu ispred Skupštine opštine u ovom gradu.

Ovo krivično djelo kvalifikovano je kao podmetanje požara, a Kosovska policija sprovodi intenzivnu istragu, kako bi rasvetlila sinoćni događaj i navodne počinice ovog kvičnog djela pronašla.