Nakon mirnih demonstracija gdje se većina ljudi razišlja, jedna grupa demonstranata sa crnim kapuljačama na glavi kamenovala je zgradu Vlade i sukobila se sa policijom. Policija je upotrebila suzavac.

16:50 - Specijalna jedinica Policije Kosova uhapsila je najmanje dvije osobe za koje se sumnja da su dio grupe koja je kamenovala zgrade vlade i demoliranje hotelskih objekata u centru Prištine.
Baki Kelani, glasnogovornik Policije Kosova je za KTV izjavio da je nekoliko policajaca lakše ozlijeđeno tokom kamenovanja zgrade vlade.
16:35 - Specijalna jedinica Policije Kosova intervenisala je protiv nasilnih demonstranata koji su kamenovali zgradu vlade.
Baki Kelani je u izjavi za KTV rekao da cilj nije bio napad na građane, da je svrha da ne napadaju ljude, ali kada su demonstranti, kao u ovom slučaju, nasilni intervencija je neizbježna, prenosi Koha.net.
Iz snimaka koji direkno prenosi KTV vidi se da je policija upotrebila suzavac, dok Kelani kaže da su uočili neke demnstrante koji su bili spremni i na ovakvu policijsku intervenciju.
Nasilni prosvjednici, osim što su napali zgradu Vlade, oni su napali vladine tvrtke nasuprot trgu "Skanderbeg".
Policija je okružila nasilne demonstrante i pokušava da smiri situaciju stvorenu nakon što su se skoro svi demonstranti razišli.