Angažirani u po nekoliko komisija

Neki poslanici Skupštine Kosova su predstavljeni čak i u tri Parlamentarne komisije, u kojima dobijaju pozamašne svote novca. Međutim, ovaj "superaranžman" ne donosi mnogo rezultata u poslu zakonodavaca.

Poslanik "Inicijative za Kosovo", Haxhi Shala, predsjedava jednom od najvažnijih parlamentarnih komisija, onom koja je za nadzor Kosovske obavještajne agencije i ujedno je i član Komisije za poljoprivredu, šumarstvo, životnu sredinu i prostorno planiranje, piše list "Zëri".

S druge strane njegov kolega iz partije, Zafir Berisha, je još angažiraniji u parlamentarnim komisijama, jer je on član triju parlamentarnih komisija.

On je član Komisije za unutrašnje poslove i sigurnost, član Komisije za vanjske poslove i član Komisije za javnu administraciju.

I poslanica iz redova bošnjačke zajednice, predstavnica Koalicije "Vakat", Duda Balje, sem što je potpredsjednica Skupštine, ona je i zamjenica predsjedavajućeg Komisije za nadzor Kosovske obavještajne agencije, druga zamjenica predsjedavajućeg u Komisiji za nadzor javnih finansija i članica Komisije za ekonomski razvoj.

Ništa manje angažiraniji u Skupštini Kosova nije i potpredsjednik AAK-a, Blerim Shala.

On je član Komisije za evropske integracije i član Komisije za prava i interese zajednica.

U Skupštini Kosova ima više od 20 poslanika koji su angažirani u više od jedne parlamentarne komisije, gdje za učešće u jednoj komisiji su plaćeni ni manje ni više nego 160 eura mjesečno.

Zafir Berisha - 3 komisije



Fikrim Damka - 3 komisije



Duda Balje - 3 komisije



Blerim Shala - 2 komisije



Jakup Krasniqi - 2 komisije



 Haxhi Shala - 2 komisije



Teuta Haxhiu - 2 komisije



Valdete Bajrami - 2 komisije



Fatmir Limaj - 2 komisije