Povodom medijskih natpisa

Hashim Thaçi povodom medijskih napisa da je sa LDK-om postignut sporazum, rekao da 'u politici niko ne može da bude 100 odsto zadovoljen'.

Iz LDK je saopštenjem potvrđena podrška koaliciji VLAN.
Na direktno pitanje novinara da li je spreman da funkciju premijera prepusti lideru LDK-a Isa Mustafi, lider Demokratske partije Kosova (PDK) je poslije sjednice Predsjedništva PDK ostavio utisak da je to moguće, prenijeli su mediji u Prištini.
Prema Thaçijevim riječima, bez obzira na to što je koalicija VLAN najavila da će redizajnirati svoj koalicioni politički sporazum, institucije se ne mogu formirati bez PDK-a, jer je ta partija pobjednik izbora.
Thaçi je pozvao lidere ostalih stranaka da 'idu kod predsjednice Kosova, kako bi se što prije riješila situacija'.
I LDK je danas održala sjednicu Predsjedništva, a poslije sjednice je saopštenjem potvrđena podrška koaliciji VLAN, koja čini parlamentarnu većinu.
LDK je podsjetio na stav da koalicija VLAN čini parlamentarnu većinu.
Politički analitičari na Kosovu smatraju da predsednica Kosova treba da utiče na predsjedavajuću Skupštine Kosova Floru Brovinu da sazove konstituivnu sjednicu, a ne da samo da okuplja lidere parlamentarnih partija u kabinetu.
Spend Kursani, politički analitičar, rekao je za Radio Kosovo da predsjednica Kosova Atifete Jahjaga treba da 'utiče na predsjedavajuću skupštine Kosova Floru Brovinu da sazove što prije konstitutivnu sjednicu.
Politički analitičar iz Prištine Fatmir Sheholli rekao je za Tanjug da je LDK večerašnjim sastankom predsjedništva PDK "stavio tačku na sve medijske spekulacije koje se plasiraju iz raznih krugova sa ciljem obmane javnosti''.
'LDK je kao velika politička partija dokazala da se drži potpisanih sporazuma i formiranja kosovskih institucija putem legalno izabranih poslanika u skupštinu Kosova koji čine parlamentarnu većinu", kazao je Sheholli.
LDK, čiji je lider Isa Mustafa, sinoć je kategorički demantovao navode nekih albanskih medija da će ta stranka ući u koaliciju sa Thaçijevom PDK. 
Prvi savjetnik i Mustafin najbliži saradnik Bajram Gecaj je u ime LDK-a odlučno odbacio vijest, objavljenu sinoć na nekim portalima Albanije, koju su preuzeli pojedini lokalni portali, da će LDK napustiti opozicionu koaliciju i ući u savez sa Thaçijevim PDK.