LDK odlučio

Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova odlučilo je da prekomponuje sporazum sa partijama postizbornog bloka, kako bi njegov lider Isa Mustafa, preuzeo vođenje vlade Kosova, i kako bi bili izbegnuti novi parlamentarni izbori, prenosi list “Zeri”.

Sporazum partija bloka treba da se prekomponuje a Isa Mustafa će preuzeti vođenje nove vlade Kosova. Ovo je u utorak odlučilo rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova (LDK) pošto je po njihovim riječima to jedina alternativa za izlazak iz političkog grča i formiranje novih institucija na Kosovu. 
Izvori lista ”Zëri” iz rukovodstva LDK su takođe saopštili i da su se partneri iz postizborne koalicije (LAN) složili da treba napraviti redizajniranje soporazuma, kako se ne bi dozvolilo da Kosovo ide na nove vanredne izbore.
”Ramush Haradinaj ABK i Fatmir Limaj iz Inicijative su se saglasili sa redizajniranjem sporazuma kao i rukovodstvo LDK, koje je podržalo svog lidera Isu Mustafu za redizajniranje sporazuma bez potrebe za sazivanjem odbora partije”, rekao je izvor i dodao da je predsjednik Mustafa prije sazivanja rukovodstva LDK ”razgovarao sa partnerima iz postizborne koalicije LAN i da su svi mišljenja da sporazum treba da se prekomponuje, jer poslanicima prijeti opasnost da poslije šest mjeseci izgube svoje mandate”.
Rukovodstvo Demokratskog saveza Kosova (LDK) je na sinoćnjem sastanku dalo svoju punu podršku parlamentarnoj većini, vođenoj Demokratskim savezom Kosova.
LDK ocjenjuje da je neophodno da se na Kosovu promijeni način vladanja i da je Kosovu potrebna demokratska vlada, posvećena borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i koja će raditi na osnovu Ustava i zakona za dobrobit svih građana Kosova.
LDK ocjenjuje da bi institucije trebalo da se što prije formiraju, kako bi bile funkcionalne i u službi građana Kosova. LDK smatra da je neophodno da proces osnivanja novih institucija okonča što je prije moguće.