Parlamentarni izbori 2014.

Liderstvo PDK ne uzima za zlo optužujući jezik Isa Mustafe i LDK-a tokom predizborne kampanje. Zvaničnici PDK se prisjećaju da je saradnja u prošlosti između Thaçija i Mustafe bila korektnija nego sa Haradinajem.

"Sukobi" tokom predizborne kampanje neće uticati na kalkulacije koje će pobjednička stranka PDK učiniti za narednu vladinu koaliciju. Liderstvo PDK ne uzima za zlo optužujući jezik Isa Mustafe i LDK-a tokom predizborne kampanje, rekao je za list "Tribuna" jedan visoki funkcioner PDK-a.

Oba lidera najvećih partija na Kosovu su tokom februara imali sastanak pun harmonije, piše "Tribuna".

Dogovorili su se oko održavanja izbora u što skorije vrijeme. Obje partije su imale svoje razloge za pristanak da se izbori održe u junu. LDK se plašio jeseni zbog izbora koji se trebaju održati unutar partije, dok je PDK strahovao rastom Inicijative za Kosovo (Nisma).

List "Tribuna" je tada pisao da je dio tadašnjeg dogovora bila i postizborna koalicija. Oba lidera su se dogovorila da će premijer biti iz one stranke koja pobjedi na izborima.

Zvaničnici PDK nikada nisu negirali ovaj razvoj događaja, ali je sam lider LDK bio taj koji je rekao da nije bilo takvog sporazuma. Svi elementi o kojima je list pisao su realizovani, sem koalicije koja se očekuje da se vidi u narednim danima. Međutim, zvaničnici PDK, uključujući  liderstvo, su počeli da ne negiraju takvu mogućnost...