Na vanrednim izborima

Na vanrednim izborima za gradonačelnika Mitrovice sva biračka mjesta otvorena su "na vrijeme, tačno u 7.00, u skladu sa propisima", rekao je agenciji Beta portparol OSCE-a Nikola Goan.

Od 7.00 do 19.00 pravo glasa moći će da ostvari 28.429 građana.
Kako je ranije saopštio CIK, glasanje će se obaviti na 33 biračka mjesta u šest biračkih centara, i to u Tehničkoj i Medicinskoj školi i Osnovnoj školi "Sveti Sava", jedno biračko mjesto biće u etnički mješovitom naselju Bošnjačka mahala, a dva u takođe etnički mješovitom selu Suvi Do.
U izbornu trku na ovim ponovljenim četvrtim izborima za gradonačelnika opštine Sjeverna Mitrovica ulaze četiri kandidata, po dva iz srpskh i albanskih partija. Ispred GI Srpska, koju podržava zvanični Beograd, kandidat za gradonačelnika je Goran Rakić, a ispred GI SDP Oliver Ivanović, koji se nalazi u pritvoru u Prištini. Kandidati za gradonačelnika iz albanske nacionalne zajednice su Musa Miftari iz Demokratskog saveza Kosova (LDK) i Florent Azemi iz Demokratske partije Kosova (PDK).
Od ranih jutarnjih sati Policija Kosova je započela primjenu operativnog plana kako bi bili spriječeni bilo kakvi incidenti.
Angažovano je 250 pripadnika policije i jedna interventna jedinica PK "Rosu" sa zadatkom da brzo reaguje ukoliko dođe do incidenata.
Policijske patrole su primjetne po ulicama, posebno na prilazu biračkim mjestima, ali za sada nije bilo incidenata.