Proširena istraga korupcijske afere u MUP-u

Dana 4. juna 2013. godine tužilac EULEX-a, Nina Grande, odlučila je da proširi istragu kako bi uključila nove optužbe protiv Natalie Veliaj, Fisnika i Betima Blakaja kao i da bi uključil još sedam novih optuženika. Ovaj prijedlog tužilac EULEX-a je uputila Osnovnom sudu u Prištini, gdje je jučer održana rasprava.

"Postoje dokazi koji pokazuju da je Natali Veliaj bila u posjedu oko 1,5 miliona eura. Njeni bankovni računi pokazuju da je ona podigla 648 hiljada eura gotovog novca a ostali dio novca je poslala na nekoliko bankarskih računa kompanija i posljednje navedenim optuženima, Nazmi Thaçiju, Adriatiku Thaçiju, Ergynu Dogani, Jakupu Blokoriju, Hashimu Shali, Imeru Fazlija i Sefedinu Shali. Veliaj je također prebacila novac i kompaniji 'FIMEX', kompaniji kojom su ona i Fisnik Blakaj povezani sa Betimom Blakajem", piše list "Kosova Sot".

Tužilaštvo još uvijek istražuje što se dogodilo s novcem nakon što je prebačen licima koje je spomenula Natali Veliaj.

Bez obzira na zahtjev tužioca, sudija Allten Murseli je odlučila da produži za još jedan mjesec pritvor Natali Veliaj a braći Blakaj ostavi mjeru kućnog pritvora.