Optimističan!

Član Predsjedništva Demokratskog saveza Kosova Berat Rukiqi kaže da će njegova stranka na sljedećim izborima odneti pobjedu, jer činjenice na terenu pokazuju pad povjerenja vladi premijera Albina Kurtija, piše Ekonomija onlajn.

Rukiqi smatra da je aktuelna vlada nanela mnogo štete građanima Kosova.

„Kurti kaže da je spreman za izbore što znači da se predaje. To je predaja zbog nesposobnosti, nemogućnosti da se nosi sa pritiscima i upravljanja bez ikakvih rezultata. Zapravo, rekli smo, kažemo to naglas, da oni koji se predaju treba da podnesu ostavke, a ne da im odlazak olakša opozicija. Premijer koji se preda, a došao je na vlast sa 50 odsto glasova, treba da podnese ostavku i nikada se ne vrati", rekao je on.

Dodao je da je LDK spremna za izbore koji treba da dođu kao rezultat pada Vlade, odnosno ostavkom Kurtija.

„Ne vjerujem da postoji stranka koja je spremnija, prošli smo kompletan proces u unutrašnjim strukturama. U izboru novih stranačkih organa, u jačanju mandata predsjednika Abdixhikua, imamo detaljan program upravljanja. Stalno održavamo sastanke na cijelom Kosovu. Normalno, napravili smo i neophodnu reformu koja omogućava da se profil stranke upotpuni kadrovima koji su spremni da uđu u vladu. Dakle, uzimajući u obzir sve ove parametre, sa potpunim uvjerenjem kažemo da nema stranke koja je spremnija za izbore. Da, izbori moraju doći kao rezultat procesa koji utvrđuje predaju vlade, razloge zbog kojih se ova vlada predaje i obično ostavku premijera. Otvoreni smo za svaki period koji je razuman i sa formalno-pravnog i sa praktičnog aspekta za organizovanje izbora”, dodao je on.

Rukiqi je naglasio da sve činjenice na terenu pokazuju da postoji pad podrške aktuelnoj vladi.

“Sve činjenice na terenu govore da postoji pad podrške ovoj vlasti zbog svih neuspjeha. LDK će izaći kao pobjednička stranka na izborima. Vratiće se tamo gdje je bila kao važan faktor u svakom procesu za državu i stranka koja je poznavala vlast i omogućavala bolji život građana”, rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online