Velika šteta!

Šef poslaničke grupe LDK Arben Gashi upozorio je da izjave kosovskih zvaničnika o navodnim opasnostima od rata na Kosovu izazivaju paniku kod građana, ali i nanose štetu na ekonomskom nivou jer, kako kaže, takve poruke odbijaju strane investitore, prenosi Indeksonline.

Gashi je ukazao da premijer Albin Kurti i njegovi ministri svakodnevno govore o ratu šireći paniku i strah.

"Mislim da su takve izjave nerazumne, šire paniku i štete poziciji Kosova pred međunarodnim investitorima. Međutim, moramo biti oprezni u tome kako se ponašamo i kako stojimo u vezi sa ovim pitanjem. Kosovo ima institucije koje se bave procjenom rizika, Savjet za nacionalnu bezbjednost je institucija koja mora da odgovori na ove teme", rekao je Gashi.

U ovom trenutku, naglasio je, na osnovu međunarodnih izvještaja i izvještaja kosovskih institucija, ne izgleda da postoji neposredna opasnost za Kosovo i rizik od sukoba.

"Politički diskurs u cilju unutrašnje političke dobiti, za stvaranje panične situacije, koju koriste Samoopredjenjenje i njegovi članovi, počev od premijera, zamenika premijera i ministara, štetan je za Kosovo i treba ga zaustaviti. Ovakave izjave nisu u interesu Kosova. Oni kontinuirano nanose štetu Kosovu jer se ponašaju neodgovorno", zaključio je Gashi.

Izvor: Kosovo online/Indeksonline