Poslanica AAK-a

Poslanica Alijanse za budućnost Kosova (AAK) Albana Bytyqi kazala je da je ta stranka spremna za izbore kada god oni budu raspisani i ističući da se premijer Albin Kurti uspaničio zbog izbornih rezultata navodi da je na pitanju dinara pokazao da neće da sarađuje, prenosi Front onlajn.

"Albin Kurti sve kalkuliše kako bi iskoristio situaciju. Pitanje dinara već dokazuje da on nije kooperativna i konstruktivna osoba. Kao i uvijek, on razmišlja o moći i šteti koju nanosi zemlji i za njega nisu važni odnosi koje narušava sa našim saveznicima“, rekla je Bytyqi.

Redovni parlamentarni izbori trebalo bi da budu održani u februaru 2025. godine, ali počeli su da se spominju mnogo ranije, kako od strane opozicije, tako i od strane vlasti.

Bytyqi kaže da sve češće pojavljivanje Kurtija na terenu znači da je uspaničen jer se plaši rezultata koji će dobiti na sledećim izborima.

"Da, tu se jasno vidi da se premijer uspaničio i krenuo u kampanju na terenu. Kad kažem da ga je uhvatila panika, to znači da se premijer plaši rezultata koji će biti na sledećim izborima, pošto je cijela njegova politika bila u vezi obećanja koja nisu ispunjena, odnosno sukcesivne laži", rekao je Bytyqi.

Izvor: Kosovo online/Front online