Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri u emisiji "Klik" na RTV21 rekao je da nakon pitanja dinara postoji lista političkih akcija koje će Kurtijeva vlada izazvati do izbora.

„Znam da postoji spisak političkih radnji koje će ova Vlada izazvati nakon dinara, to je javna tajna, ali čeka se vrijeme kada će se to desiti do izbora. Ponoviće se, dinar je uspio, dolazi sljedeći”, rekao je Haziri.

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova je rekao i da premijer Kosova Albin Kurti nastavlja da drži otvorenim problem sa sjeverom Kosova i da Kosovo nikada nije imalo lošije odnose sa susjednim zemljama, posebno sa Sjevernom Makedonijom, nego sada za vrijeme Kurtijeve vlade.

“On je izazvao nevolje, napravio je loše odnose”, rekao je između ostalog Haziri.

On je dalje dodao da je Kurti zahladnio odnose i sa SAD. Govoreći o spoljnoj politici Kosova i radu kosovskih ambasada, koje, prema njegovim riječima, vode dva ili tri čoveka, Haziri je rekao da "Kosovom upravlja trojka".

„Kosovske ambasade su u službi dvije ili tri osobe, Kosovom upravlja trojka, na Kosovu su tri čovjeka koji upravljaju, jedan ima veliku moć, drugi su sjenke, onaj koji ima dosta moći zna se koje je, ostala dvojica ga prate”, rekao je Haziri.

Izvor: RTV 21/Kosovoonline