Veliki doprinos

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani rekla je da doprinos USAID-a Kosovu, koji traje više od dvije decenije, predstavlja snažan primjer nepokolebljive posvećenosti Sjedinjenih Američkih Država i američkog naroda da pomognu Kosovu.

Osmani je saopštila da je USAID vjerno stao uz narod Kosova ulažući više od milijardu dolara u razvoj, prema njenim riječima, zajedno sa drugim projektima američke vlade.

Osmani je ovo izjavila nakon sastanka sa pomoćnicom administratora USAID.

“Vaša posjeta Kosovu i sastanak koji smo upravo održali dokaz su posvećenosti USAID i izvanredne saradnje sa našim građanima i našim institucijama. Višedecenijski doprinos USAID jedan je od najjačih primjera nepokolebljive posvećenosti SAD i američkog naroda da pomognu našoj zemlji da postigne uspjeh. Saradnja sa USAID odražava naše partnerstvo sa Sjedinjenim Državama u zajedničkom cilju a to je Kosovo u EU. U našim zajedničkim naporima za bolju budućnost naših građana, USAID je verno podržao našu državu ulažući preko milijardu dolara, a zajedno sa drugim projektima američke Vlade, investicije dostižu negdje oko dvije milijarde dolara. Nakon 16. godina od proglašenja nezavisnosti, ostvareni su naši uspjesi uz podršku SAD, naših saveznika”, rekla je Osmani.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online