Potpredsjednik LDK

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri kaže da se predsjednica Kosova Vjosa Osmani ne pita ništa, niti se čuje njen glas, i da igra ulogu vatrogasca između premijera Albina Kurtija i međunarodnih predstavnika, prenosi Gazeta blic.

On je dodao i da je Kurti tri godine stvarao krizu, dok Osmani nije imala nikakvu ulogu.

Haziri je to komentarisao osvrćući se na izjavu Osmani da Vlada Kosova treba da sedne sa saveznicima i razgovara o pitanju dinara.

"Predsjednica se ne pita, a u ovom slučaju se njena riječ ne čuje. Kurti je napravio političku krizu sa saveznicima po osmi put u tri godine. Ona nikada nije uspjela da bude iznad stranaka u svojoj ulozi", kaže Haziri.

Haziri ocjenjuje da Osmani sada igra ulogu vatrogasca između Kurtija i međunarodnih predstavnika, dok to ne radi između Kurtija i sindikata.

"Ona igra ulogu vatrogasca između Kurtija i međunarodnih partnera, ali ne i između Kurtija i sindikata ili čak opozicije i civilnog društva. Ambasador Hovenier je razjasnio ovaj odnos sa Vladom i parlamentarnom većinom”, kaže potpredsjednik LDK.

On dodaje da LDK ostaje posvećen prevazilaženju ove situacije i ističe da je Kurti izgubio povjerenje i da donosi ishitrene odluke, poslije kojih se Kosovo predstavlja kao izvor destabilizacije.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic