Odgovorila Rohdeu

Politička savjetnica premijera Fëllanza Podrimja reagovala je na komentar njemačkog ambasadora na Kosovu Jorna Rohdea da se Kosovo i Srbija ne približavaju zajedničkim ciljevima, kao što je članstvo u EU, ističući da bi potpisivanje sporazuma iz Brisela i Aneksa iz Ohrida bilo rješenje problema, ali da jedna strana to uporno odbija.

"Potpisivanje sporazuma EU sa Ohridskim aneksom bi bilo dobitak! Nažalost, jedna strana ne samo da to odbija, već se bori protiv toga na svim frontovima", navela je Podrimja na društvenoj mreži "X".

Njemački ambasador na Kosovu Jorn Rohde rekao je da Kosovo i Srbija "zadovoljavaju lokalnu publiku" ali da se ne približavaju zajedničkimm ciljevima, kao što je članstvo u EU.

Rohde je na društvenoj mreži "X" najavio održavanje 60. Minhenske bezbjednosne konferencije, koja počinje u petak, 16. februara, i da je ovogodišnja tema "dinamika gubitka u međunarodnoj politici", dodajući da se to uklapa sa trenutnom situacijom Kosova i Srbije.

"Zar se to ne uklapa savršeno sa onim što trenutno vidimo između Kosova i Srbije? I jedni i drugi do sada zadovoljavaju svoju lokalnu publiku, ali se ne približavaju zajedničkim ciljevima, kao što je EU", naveo je Rohde.

Izvor: Kosovo Online