Potpredsjednica PDK

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova (PDK) Vlora Çitaku kritikovala je Vladu Kosova, tvrdeći da je umješana u nedavnu odluku Centralne banke Kosova (CBK) o ukidanju dinara i stičući da se vlast miješa tamo gdje joj nije mijesto.

Çitaku je putem objave na Facebooku napisala da Vlada ne treba da bude uključena u odluke CBK-a.

"Mali ljudi žanju male "pobjede“ u očajničkim nastojanjima da nadoknade manjak istorijske i patriotske uloge. Najbolja stvar koju je vlada mogla da uradi u vezi sa odlukom CBK-a o korišćenju stranih valuta bila bi da ostane i da se ne miješa“, napisala je Çitaku.

Potpredsjednica PDK pitala je Vladu i sljedeće: "Šta sad trubite, glumite Boga? Šta ćete sad sa dinarom? Ova zemlja i ovaj narod su protjerali srpsku vojsku i policiju, proglasili nezavisnost, a vi pričate o dinaru nekih penzionera. Isto kao i sa registarskim tablicama, koje nisu donele ništa, ali su donele nacrt statuta za Udruženje koji je premašio dogovor iz 2013. u Briselu. Šta ćete sad sa dinarom?".

Kako je dodala, pitanje dinara je djelo CBK.

"Odluci je trebalo da prethodi intenzivna informativna kampanja, kako je ne bi zloupotrebili protivnici države Kosovo“, naglasila je Çitaku.

Ona je dalje navela da je pitanje Vlade uzajamno priznanje Kosova i Srbije, integracija u NATO i EU.

"Kosovo je oslobođeno 1999. i postalo nezavisno 2008. Još važnije i hitnije pitanje za vladu je da poboljša živote građana, da uradi nešto za privredu, da razvija privredu i otvara radna mjesta; poboljšava obrazovanje i zdravstvo, popravlja puteve i infrastrukturu uopšte“, napisala je političarka.

Izvor: Kosovo Online