Nedostaju vladina ulaganja

Poslanik LDK Visar Azemi saopštio je da je Blok B1, koji proizvodi oko 250 megavata po satu struje, ispao prije dva dana iz sistema nakon što su identifikovani kvarovi na kotlu, a da je za to vrijeme planirano da se uveze do 600 megavata po satu struje i ukazao da samo taj uvoz košta Kosovo oko 1,1 milion eura.

"Tako počinje januar u energetskom smislu za Kosovo. Zemlja rizikuje da uđe u energetsku krizu jer ova vlada, kao i drugih godina, nije ulagala u izgradnju novih kapaciteta za proizvodnju električne energije. Građani su dva puta u posljednje dvije godine plaćali račune sa poskupljenjem", naveo je Azemi na Facebooku.

Kako dodaje, Kosovo je američkim gasnim projektom imalo priliku da smanji zavisnost od uglja, ali je ova vlada to odbila zbog visoke cijene.

"Ali, od tada, nijedan projekat sa bilo kakvom cijenom nije realizovan. I evo nas, u novoj godini, sa starim problemima. Za to postoji samo jedan razlog: nama upravljaju nesposobni. Ovo je moć zemlje. U svakom smislu", poručuje Azemi.

Izvor: Kosovo Online