Portparol SDP-a

Portparol Socijaldemokratske partije Kosova Bard Ahmeti izjavio je da su premijer Kosova i predsjednik parlamenta, Albin Kurti i Glauk Konjufca "najštetniji" političari koje je Kosovo imalo, prenela je Gazeta Blic.

"Kurti, Konjufca i svi ostali su najštetniji političari koje je Kosovo imalo. To se vidi u odsustvu dosljednosti. Da su Konjufca i Samoopredjeljenje zaista želeli da izađu na izbore, to bi obavili još juče. Imaju brojeve, imaju Skupštinu, šta čekaju?", upitao je Ahmeti reagujući tako na izjavu Konjufce da su "potrebni vanredni izbori na Kosovu".

On je ocjenio da je Kurtijeva vlada u svemu podbacila - u dijalogu, u obrazovanju, zdravstvu, u ekonomskom razvoju..., praktično u svakoj sferi.

"Hoće da nam kažu da imaju podršku i da će novim izborima zgaziti opoziciju. Dakle, nije bitno da li su u pravu ili ne, da li štete Kosovu ili ne, da li donose opasnost ili ne, bitno je samo da su većina. Upravo ta dvoličnost unutar njihovog mentalnog sklopa im daje dozvolu da govore ono što im je na umu bez brige o posljedicama. Ako je Konufca iskren, neka danas raspiše izbore. Dakle, vanredni izbori, sada", rekao je Ahmeti.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic